<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновниківвсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2021 522

Разумков: Законопроект про олігархів скеровано до Венеціанської комісії

Законопроект про олігархів спрямований на експертизу Венеціанської комісії на вимогу омбудсмена Людмили Денісової.

Про це повідомив у п'ятницю, 10 вересня, глава парламенту Дмитро Разумков.

"Він спрямований", - сказав Разумков.

Разом з тим, він додав, що Верховна Рада не зобов'язана чекати висновки Венеціанської комісії.

"Якщо ми відправляємо той чи інший законопроект до Венеціанської комісії, немає зобов'язань Верховної Ради чекати... висновку Венеціанської комісії", - сказав Разумков.

Він нагадав, що з проханням направити законопроект до Венеціанської комісії звернулися омбудсмен Денісова і чотири опозиційні фракції.

Нагадаємо, омбудсмен заявила про невідповідність законопроекту про олігархів Конституції і закликала передати його на експертизу Венеціанської комісії.

Зокрема, серед неконституційних норм вказуються наділення президента і РНБО не передбаченими Конституцією повноваженнями, обмеження прав людини в залежності від майнового стану, опосередковане введення цензури в ЗМІ тощо.

У разі прийняття законопроекту без змін Денисова має намір оскаржити його в Конституційному суді.

Звернення омбудсмена підтримало чотири фракції парламенту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Разумков: Законопроект про олігархів скеровано до Венеціанської комісії 5.00 5 1
Політика / Україна
10.09.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»