НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
13.09.2021 495

Пєсков відкинув обговорення Криму й Донбасу

Зустріч президентів України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна неможлива, якщо Київ хоче обговорювати Крим і Донбас.

Про це заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС у понеділок, 13 вересня.

"Ні, [обговорення Криму] неможливо в такій постановці питання. Природно, обговорення Криму не є можливим. Тому таке формулювання фактично ставить під питання гіпотетичну можливість проведення такої зустрічі", - сказав Пєсков.

За його словами, Путін не буде обговорювати із Зеленським і війну на Донбасі, оскільки РФ нібито "не є стороною цього конфлікту".

На питання про готовність Путіна вести діалог із Зеленським щодо теми Донбасу Пєсков відповів: "Ні, абсолютно. Справа в тому, що ми не можемо обговорювати питання внутрішньоукраїнського конфлікту. Росія не є стороною цього конфлікту. Тут нічого не змінилося, ми це неодноразово повторювали на різних рівнях".

Спікер Кремля стверджує, нібито війну на Донбасі можна обговорювати з Україною "тільки з точки зору виконання абсолютно чітко прописаних на папері положень мінського комплексу заходів".

Нарешті, Пєсков заявив, що зустріч Зеленського і Путіна можлива, якщо на ній будуть обговорюватися реалізація мінських домовленостей, домовленостей паризького саміту і двосторонні відносини між Україною і РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пєсков відкинув обговорення Криму й Донбасу 5.00 5 1
Політика / Росія
13.09.2021 495
Еще материалы раздела «Росія»