<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
13.09.2021 553

Половина республіканців хоче іншого кандидата на наступних виборах замість Трампа

Більшість республіканців вважає, що експрезидент Дональд Трамп має бути лідером Республіканської партії, однак розходяться у ставленні до висунення його кандидатом на президентських виборах 2024 року 50 на 50.

Як передає Укрінформ, про це свідчать соціологічні опитування, проведені CNN та SSRS у вересні.

Відповідно до його результатів, 63% прихильників Республіканської партії підтримують лідерство Трампа в партії, 37% висловилися проти. За виступають переважно ті республіканці та їхні прихильники, котрі не мають вищої освіти (69%), водночас серед тих, хто з вищою освітою, такої думки дотримуються 49%.

Щодо наступних президентських виборів 2024 року, то 51% респондентів заявили, що партія матиме більше шансів виграти їх з Трампом як кандидатом, 49% вважають, що вона матиме більше шансів з інший кандидатом.

Враховуючи похибку у 2,8%, думки щодо наступного висунення Трампа розділилися порівну.

Нові соціологічні дані істотно змінилися за два роки: у 2019 році переважна більшість республіканців (78%) були впевнені в силі Трампа у якості кандидата.

Експрезидент заявив у травні, що його рішення балотуватися на наступних виборах, яке він підтвердив пізніше, зробить його прихильників «дуже щасливими».

Оценка материала:

5.00 / 1
Половина республіканців хоче іншого кандидата на наступних виборах замість Трампа 5.00 5 1
Політика / Світ
13.09.2021 553
Еще материалы раздела «Світ»