<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
14.09.2021 435

Батькам на замітку: в «Ранку з Україною» психологиня дала поради, як сказати дитині про розлучення

Психолог і коуч Олена Адамова в постійній рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» дала поради, як, не травмуючи почуття дитини, сказати їй про розлучення.  

613f960295bf4_14.09.21

«Дуже важливо повернути дитині почуття безпеки. Якщо ви розлучаєтеся, значить перед цим був етап з'ясування стосунків, недомовок, нелюбові, що кожна дитина читає і списує на свій рахунок. Всі діти егоїсти і зазвичай, вважають себе винними в розлученні – через них відбуваються скандали в родині, плаче мама або від них йде тато, – коментує психолог Олена Адамова в ефірі каналу «Україна». – Потрібно пояснити дитині, що з нею все нормально і ви так само сильно її любите».

Перед цим батькам варто:

- обговорити взаємні образи і претензії без присутності дитини: суть у тому, що після розлучення вас чекає новий світ – батьків. А вони колишніми не бувають. Ви повинні чітко розуміти, що від того, як ви будете комунікувати одне з одним зараз і як ви будете спілкуватись з дитиною після розлучення – залежить стабільність її психіки, а також здатність будувати в майбутньому стосунки;

- під час розмови з дитиною акцентуйте увагу на тому, що більше поганого не буде, а тільки – нове і цікаве.

«Не псуйте психіку дитини і не робіть її об'єктом маніпуляцій: «Тато не дав грошей – тато не отримає дитини», «Мама завела нового залицяльника – тато розповість дитині, яка вона погана». Те, як ви зводите рахунки одне з одним, матиме вплив на вашій дитині. Пам'ятайте – це не її вина, що ви привели її в цей світ – це ваша відповідальність. Зробіть все, щоб вона була щаслива», – радить психолог Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
Батькам на замітку: в «Ранку з Україною» психологиня дала поради, як сказати дитині про розлучення 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
14.09.2021 435
Еще материалы раздела «Афіша»