НОВИНИ ДНЯ: Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
15.09.2021 633

Костел Святого Миколая можуть передати римо-католицькій громаді – Шмигаль

Питання щодо костелу Святого Миколая, який постраждав від пожежі, потрібно вирішувати комплексно, але ключове завдання наразі - зберегти унікальну пам’ятку архітектури.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 14 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно питання про костел Святого Миколая - було моє доручення, воно комплексне... Там серед інших заходів був пункт, в якому писалося: "міністру культури опрацювати питання щодо можливості передачі костелу римо-католицькій громаді" - й написано, яка дієцезія. Відповідно, таке питання буде опрацьовуватися і обговорюватися, як це і було до цього також”, - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що питання треба вирішувати комплексно.

“Є також указ Президента, в якому чітко дані доручення реставрувати дану унікальну пам’ятку... Ключове завдання — зберегти цю унікальну пам’ятку архітектури. Подальша доля, звичайно, має вирішуватися в дискусіях, і вони мають опрацьовуватися профільним міністерством”, - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня Римо-католицька парафія святого Миколая в Києві звернулася до Президента Володимира Зеленського щодо передачі костелу Святого Миколая в управління релігійній спільноті.

Пожежа в костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 і 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньо причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та інструмент.

Українські підприємці за один день зібрали на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві 21 мільйон гривень.

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Оценка материала:

5.00 / 1
Костел Святого Миколая можуть передати римо-католицькій громаді – Шмигаль 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
15.09.2021 633
Еще материалы раздела «Столиця»