<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.09.2021 526

Смерть українця у Вроцлаві: прокуратура зможе назвати причину наприкінці вересня

Остаточну причину смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка, який помер після побиття поліцією у Вроцлаві, буде названо наприкінці вересня після отримання результатів усіх експертиз.

630_360_1507233752-9960_15.09.21

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив Томаш Орепук - речник Окружної прокуратури міста Свідниці, яка веде слідство.

"Остаточно причину смерті буде підтверджено після отримання результатів усіх експертиз. Як запевнили експерти, результати гістопатологічного й токсикологічного досліджень мають бути готові наприкінці вересня", - сказав Орепук.

Він додав, що від результатів досліджень залежатимуть подальші дії прокуратури і те, в якому напрямку піде слідство.

Речник зазначив, що прокуратура продовжує опитувати свідків.

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Після оприлюднення деталей справи у ЗМІ комендант поліції у Вроцлаві вирішив усунути від виконання обов'язків чотирьох поліцейських, які 30 липня затримували українця, щодо двох з них розпочалася процедура звільнення зі служби. На сьогодні один з них вже не працює у поліції.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Українці 12 вересня пікетували управління поліції Нижньосілезького воєводства у Вроцлаві, вимагаючи справедливості, захисту і чесного розслідування справи щодо смерті Никифоренка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Смерть українця у Вроцлаві: прокуратура зможе назвати причину наприкінці вересня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.09.2021 526
Еще материалы раздела «Суспільство»