<
НОВИНИ ДНЯ: "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
16.09.2021 577

Безіменна площа у Печерському районі може стати Кловською

У Київській міській раді планують присвоїти площі, яка знаходиться на перетині вулиць Леоніда Первомайського та Мечникова у Печерському районі, назву «Кловська площа».

Як повідомляє пресслужба Київради, такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, передає Укрінформ.

«Велика частина киян, а передусім місцеві мешканці, для позначення цього простору у повсякденному житті використовують назву «Кловська площа». Тому метою прийняття рішення є збереження локальної історичної пам’яті та історичної топоніміки міста Києва», – зазначають у Київській міській раді.

У Київській міській раді розповіли, що у межах цього об’єкту знаходяться, зокрема, вихід зі станції метро «Кловська», пам’ятний знак жертвам тероризму, а також впорядкований громадський простір.

Назва місцевості походить від слова «клов» – вода, волога. У давні часи тут протікав Кловський струмок, що впадав у річку Либідь.

Як повідомлялося, у Київраді створять робочу групу щодо вирішення питання створення ландшафтного заказника «Протасів Яр».

Оценка материала:

5.00 / 1
Безіменна площа у Печерському районі може стати Кловською 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
16.09.2021 577
Еще материалы раздела «Столиця»