<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2021 689

Холодні дощі і перший сніг: народний синоптик дав морозний прогноз на листопад

Кінець осені в Україні буде холодним і навіть трохи зимовим – перший сніг може випасти вже в середині листопада і очікуються перші морози. Про це розповів новинам «Сьогодні» на каналі «Україна» найвідоміший народний синоптик Леонід Горбань.

70_main_16.09.21

За його словами, почнеться місяць холодними дощами, які після короткої перерви зміняться на дощі зі снігом.

"Очевидно, що за такої погоди чекати на тепло не доводиться, та його й не буде. Навпаки, до кінці першої декади небо проясниться, на більшу частину країни, крім південних областей, прийдуть невеликі нічні морози. Вдень температура буде близькою до нуля або трохи вищою", – сказав Горбань.

Але по-справжньому зимою запахне вже в 20-х числах листопада.

"В середині місяця трохи потеплішає, але може випасти справжній перший сніг. Він, найімовірніше, розтане, але вже другий сніг, який очікується 24-25 листопада, може затриматися до зими, бо в 20-х числах невеликі морози повернуться. Морозна погода без опадів триватиме до кінця листопада", – підкреслив народний синоптик.

В Україну прийшла осінь

  • Літо в Україні видалося дуже спекотним, але варто було йому закінчитися, і відразу ж, з перших днів вересня в країні різко похолодало, йшли дощі, але потім погода знову налагодилася.
  • З другого тижня вересня прийшло бабине літо – стало тепло, але, звісно, не по-літньому. Традиційно має потеплішати ще і в жовтні. Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз на жовтень.
  • Водночас вчені розглядають три сценарії, за якими змінюватиметься погода у світі. За найімовірнішого Україну очікують посухи та сезонні потопи. Кліматолог Світлана Бойченко розповіла, яким буде клімат України через 50 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Холодні дощі і перший сніг: народний синоптик дав морозний прогноз на листопад 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2021 689
Еще материалы раздела «Суспільство»