НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Світ
16.09.2021 610

Європарламент схвалив жорстку резолюцію щодо відносин з Росією

Європарламент підтримав жорстку доповідь про майбутнє відносин Євросоюзу з Російською Федерацією.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Текст схвалили 494 голосами "за", 103 "проти". 72 депутатів утрималися.

Повний текст ухваленого документу ще не оприлюднений. У повідомленні, оприлюдненому Європарламентом, наводяться ключові його положення: розрізняти російську владу і російський народ, підтримувати демократичні тенденції у Росії і громадянське суспільство, але бути готовими застосовувати санкції, протидіяти потоку брудних грошей з Росії та позбуватися енергозалежності від неї.

Парламентарі закликають ЄС протидіяти агресивній політиці нинішньої РФ, та при цьому працювати над підгрунтям для співпраці з демократичною Росією у майбутньому.

Нинішню владу РФ називають "стагнуючою авторитарною клептократією, очолюваною "довічним" президентом в оточенні олігархів".

Парламентарі закликають до партнерства з США та іншими країнами-однодумцями для створення противаги Росії і Китаю і їхнім спробам послаблювати демократію у світі та дестабілізувати політичний порядок у Європі. Це має включати санкції, заходи боротьби з "брудними" коштами і підтримку громадянського суспільства.

ЄС закликають продовжити підтримку країн "Східного партнерства", у тому числі України, і сприяти реформам і демократії у регіоні, які у свою чергу підштовхуватимуть до демократичних перетворень і Росію.

Парламент вимагає зменшити енергозалежність країн ЄС від російського газу, нафти та іншої сировини, щонайменш доки Владімір Путін залишається при владі. Інструментами для цього називають "Європейський зелений курс" і використання альтернативних ресурсів.

Євродепутати просять ЄС робити більше, щоб зупиняти потоки "брудних грошей" з Росії і викривати ресурси та фінансові активи пов’язаних з режимом автократів і олігархів, які заховані в країнах-членах ЄС.

Також закликають не визнавати результати майбутніх виборів до Держдуми, якщо вони будуть проведені з порушенням демократичних принципів та міжнародного законодавства. Європарламент від Литви Андрюс Кубілюс після голосування закликав зокрема в такому разі вимагати призупинення членства Росії в міжнародних парламентських асоціаціях, у тому числі в ПАРЄ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент схвалив жорстку резолюцію щодо відносин з Росією 5.00 5 1
Політика / Світ
16.09.2021 610
Еще материалы раздела «Світ»