НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком веснивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
16.09.2021 495

Міністр прогнозує повторну вакцинацію проти COVID-19 через рік

Повторна дворазова вакцинація в Україні можлива через рік.

Про це в ефірі "24 каналу" повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ковідний сертифікат у нас діє рік. Це означає, якщо не з'являться наукові дані про те, що післявакцинальний імунітет триває більше, або відбудеться якась певна мутація коронавірусу, то через рік ми будемо робити повторне дворазове щеплення", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що країни, які запровадили щеплення третьою дозою, також будуть досліджувати, скільки зберігається імунітет після бустерної вакцинації.

Міністр наголосив, що ВООЗ закликала не запроваджувати третє щеплення, доки не буде вакциновано двома дозами більшість населення світу.

"Я підтримує цю точку зору, оскільки чим більше людей буде вакциновано, тим більша ймовірність, що пандемію буде подолано і коронавірус піде з активної циркуляції", - зауважив Ляшко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр прогнозує повторну вакцинацію проти COVID-19 через рік 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
16.09.2021 495
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»