НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Європа
16.09.2021 488

ЄС розгляне створення військово-консультативної та навчальної місії в Україні

Посли країн-учасниць Європейського союзу 16 вересня розглянуть варіанти створення військово-консультативної та навчальної місії ЄС в Україні. Передбачається, що вона допоможе реформувати військову освіту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

"ЄС розглядає різні варіанти військової консультативної та навчальної місії в Україні як доповнення до цивільної місії, яка діє там з 2014 року", - зазначив він.

Як пише "Радіо Свобода", для роботи потенційної нової місії (EUATM) буде потрібно 60 співробітників. Вони консультуватимуть Департамент освіти Міністерства оборони України та Генеральний штаб з реформи професійної військової освіти.

У документі вказані чотири можливі варіанти співпраці, один з яких є підтримка стійкості України шляхом зміцнення її військового потенціалу. Інші варіанти мають менший масштаб і розглядаються як доповнення до діючої цивільної місії або експертна робота при представництві Євросоюзу в Києві.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС розгляне створення військово-консультативної та навчальної місії в Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
16.09.2021 488
Еще материалы раздела «Європа»