<
НОВИНИ ДНЯ: Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.09.2021 892

Найбідніші українці - російськомовні прихильники РФ - опитування

Більшість українців, які вважають себе бідними, розмовляють російською мовою, не бачать нічого поганого у діях РФ відносно нашої країни та не хочуть до Європейського Союзу й НАТО.

Про це свідчать результати всеукраїнського муніципального опитування, проведеного Міжнародним республіканським інститутом.

Де в Україні люди вважають себе найбіднішими?

Згідно опитування, сьогодні найбільше змушенi економити на харчуваннi мешканці міста Суми (34%). Також таку відповідь дали 30% жителів Маріуполя. До слова, лише 7% ужгородців економлять на їжі.

Якщо говорити про тих, кому вистачає на харчування, а для покупки одягу, взуття потрібно назбирати чи позичити, то найбільший показник тут (35%) серед дніпрян і жителів Сєвєродонецька (29%).

Разом з тим, найменше скаржаться на відсутність коштів на базові потреби (вистачає на харчування, одяг, взуття, дорогі покупки) мешканці Івано-Франківська, Ужгорода, Львова, Києва і Тернополя.

Цікаво, що саме у Маріуполі, Дніпрі, Сєвєродонецьку, а також у Сумах, Запоріжжі, Херсоні, Харкові та Одесі у побуті люди розмовляють російською мовою.

Крім того, у більшості цих міст "дуже тепло" (або просто "тепло") ставляться до Росії. Наприклад, у Сєвєродонецьку таких "фанатів РФ" на восьмому році війни аж 17%, а у Маріуполі - 14. Також ці міста лідирують по показнику негативного ставлення до ЄС.

Додамо й те, що у Одесі, Харкові і Маріуполі найбільше прихожан так званої УПЦ МП, священики якої не раз попадались на пропаганді "руского міра".

Додамо, що опитування, на основі вибірки, яка включала 19 196 респондентів, проводилось у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найбідніші українці - російськомовні прихильники РФ - опитування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.09.2021 892
Еще материалы раздела «Суспільство»