НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Світ
18.09.2021 573

США обмежать використання хакерами криптовалюти для отримання викупів - WSJ

Сполучені Штати готують пакет контрзаходів проти хакерів, що здійснюють атаки на підприємства й організації, який обмежить використання ними криптовалюти для отримання викупів.

630_360_1597991697-815_18.09.21

Про це повідомляє в п’ятницю The Wall Street Journal із посиланням на джерела, обізнані з ситуацією, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена готує низку заходів, включно із санкціями, щоб ускладнити використання хакерами криптовалюти з метою отримання прибутку від атак з програмами-здирниками», - зауважує видання.

Основна ідея полягає в тому, щоби перекрити доступ зловмисників до анонімної форми оплати, яка сприяє розквіту кримінальної діяльності та становить зростаючу загрозу національній безпеці США

Так, американський Мінфін упродовж наступного тижня планує запровадити санкції проти виявлених «гаманців» хакерів, а також поширити нові інструкції для підприємств і організацій, які можуть постраждати від атак. Дещо згодом очікується введення в США нових правил боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, які обмежуватимуть використання криптовалюти як механізму для перерахування коштів вимагачам.

У адміністрації Байдена очікують, що комплекс цих заходів підірве можливість хакерів використовувати систему фінансових операцій з цифровою валютою у зловмисних цілях.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останнього року хакерські напади з використанням програм-здирників суттєво активізувалися. Зокрема, відбулася масштабна атака на американського розробника програмного забезпечення SolarWinds, зупинена робота американського трубопроводу Colonial Pipeline, й виробника м’яса JBS. За даними американської розвідки, злочинні угруповання діяли з території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
США обмежать використання хакерами криптовалюти для отримання викупів - WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
18.09.2021 573
Еще материалы раздела «Світ»