<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Політика
Світ
19.09.2021 963

Лукашенко назвав польський Білосток та столицю Литви білоруськими землями

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав польське місто Білосток та литовську столицю Вільнюс білоруськими землями.

630_360_1592572237-600_19.09.21

Про це повідомляє у Телеграмі білоруський телеканал "Пул Первого", передає Укрінформ.

"Ми ніколи не зазіхали на чужий коровай або клаптик землі, нам свого вистачає. Ми навіть не нагадуємо їм, що Білосток та Білосточчина - це білоруські землі, що Вільнюс - це теж білоруське місто та землі навколо", - заявив Лукашенко.

Як повідомлялося, у Білорусі 9 серпня минулого року розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко назвав польський Білосток та столицю Литви білоруськими землями 5.00 5 1
Політика / Світ
19.09.2021 963
Еще материалы раздела «Світ»