<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2021 583

Військових не штрафують за вогонь у відповідь на Донбасі - Наєв

Військовослужбовці не зобов'язані погоджувати ведення вогню у відповідь на Донбасі зі штабом операції Об'єднаних сил (ООС). Таке рішення приймає командир на місці.

Про це сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє РБК-Україна в понеділок, 20 вересня.

За його словами, військові мають право відкривати вогонь, якщо є безпосередня загроза їхньому життю і здоров'ю, втрати позицій, територій тощо.

"Що стосується ведення вогню у відповідь, то це право у військовослужбовців ЗС України ніхто не скасовував. З цією метою були надані і доведені до кожного окремого військовослужбовця роз'яснення про порядок дій в тій чи іншій ситуації. Відповідь надається за рішенням командира на місці. Без очікування дозволу зі штабу", - заявив Наєв.

При цьому генерал-лейтенант наголосив, що у відповідь вогонь повинен бути адекватним і не створювати загрози цивільному населенню і критичній інфраструктурі, незалежно від того, розташована вона на підконтрольній або окупованій території.

"Сьогодні жодних штрафів з боку старших командирів за ведення відповідного вогню не накладається", - запевнив Наєв.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військових не штрафують за вогонь у відповідь на Донбасі - Наєв 5.00 5 1
Політика / Україна
20.09.2021 583
Еще материалы раздела «Україна»