<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2021 539

Залужний обговорив з головою Військового комітету НАТО безпекову ситуацію біля кордонів України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером подальшу співпрацю з Альянсом, зокрема в рамках Програми розширених можливостей і безпекову ситуацію біля кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Фейсбуці.

Залужний зауважив, що провів першу телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО.

Сторони обговорили безпекову ситуацію в/та поблизу кордонів України, приділивши особливу увагу Азово-Чорноморському регіону.

Також головнокомандувач ЗСУ подякував за широке представництво країн-членів НАТО на стратегічних командно-штабних навчаннях “Об’єднані зусилля - 2021”.

Залужний висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з Альянсом, зокрема в рамках Програми розширених можливостей.

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля – 2021” відбудуться з 22 до 30 вересня. У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

Участь у навчанняхбратимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

17 вересня члени Ради національної безпеки та оборони проголосували за допуск міжнародних партнерів на територію України для участі у цих навчаннях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Залужний обговорив з головою Військового комітету НАТО безпекову ситуацію біля кордонів України 5.00 5 1
Політика / Україна
22.09.2021 539
Еще материалы раздела «Україна»