НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
25.09.2021 460

Пентагон заперечує можливість розширення військової взаємодії з РФ

Після початку збройної агресії РФ проти України США призупинили співробітництво з росіянами в оборонній сфері та максимально звузили всі контакти, і зараз не мають намірів розширювати цю взаємодію.

Таку позицію оприлюднив у п’ятницю під час брифінгу в Пентагоні речник Міноборони США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство (оборони США – ред.) призупинило військову співпрацю з Росією як у політичному контексті, так і з точки зору права внаслідок агресивних дій Росії проти України», - зауважив Кірбі у відповідь на запитання журналістів про можливість розширення військових контрактів Пентагону з росіянами.

Він уточнив, що комунікації американських військових з РФ «обмежуються небагатьом більше десятка контактів з метою зменшення ризику прорахунків, а також уникнення конфліктів під час військових операцій». У якості прикладу він згадав про такі контакти з росіянами у Сирії, щоби обмежити можливість випадкового зіткнення з ними під час виконання бойових завдань.

Кірбі заперечив припущення, що в американського керівництва існують наміри розширити військову співпрацю з Росією, підкресливши, що подальша взаємодія стосуватиметься «деконфліктизації» у тих лімітах, які існують зараз.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США займає послідовну позицію на підтримку України, яка протистоїть російській агресії. У цьому зв’язку США неодноразово запроваджували санкції проти РФ, а також посилили політичну й оборонну взаємодію з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пентагон заперечує можливість розширення військової взаємодії з РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
25.09.2021 460
Еще материалы раздела «Світ»