<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2021 708

Верховна Рада ухвалила закон про олігархів

Із блокуванням трибуни опозицією і без обговорень тисячі поправок – Верховна Рада ухвалила, так званий, Закон про олігархів. Документ підтримали 279 нардепів. Голосували попри те, що законопроєкт розкритикували міжнародні експерти і, не дочекавшись висновків Венеційської комісії, яка лише у грудні оголосить чи відповідає Закон Конституції та, чи не порушує він прав людини.

Отже, за ухваленим Законом, олігархом вважатимуть будь-яку людину, яка одночасно має щонайменше три із цього списку ознак: бере участь у політичному житті, має значний вплив на ЗМІ, є власником підприємств-монополістів та володіє активами, вартість яких перевищує мільйон прожиткових мінімумів - зараз це понад 2 мільярди гривень. Таким людям заборонять фінансувати партії та брати участь у великій приватизації. Визначатиме ж олігархів РНБО. Вона ж опікуватиметься веденням реєстру впливових осіб – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Закон запрацює через півроку після того, як його підпише Президент. Володимир Зеленський, чиєю ініціативою і був цей Закон, уже заявив: його ухвалення - це шанс для України побудувати цивілізовані відносини між великим бізнесом і державою. Навіть попри те, що це, за словами Президента, багатьом політикам не подобається.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховна Рада ухвалила закон про олігархів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.09.2021 708
Еще материалы раздела «Україна»