НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2021 689

Вільна творчість колег – Дмитро Разумков прокоментував голосування за Закон про олігархів

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що процедуру голосування було порушено, щоб звести народних депутатів з правильного шляху.

«Дійсно, це – колізія. Але рішення Верховною Радою прийнято. Те, що вчора відбувалося в Раді – така окрема процедура, так звана, процедура – застосовувалась перший раз в стінах Верховної Ради України. Я не можу назвати її нормальним підходом до роботи Верховної Ради України. Це – не скорочена процедура. Такої процедури немає. Це – не 119 стаття, це – комбінація двох статей: 119 та 45. Їхні частини протирічать одна одній. І це була вольна діяльність колег, які запустили цей процес», – зазначив Дмитро Разумков.

Спікер парламенту переконаний, що це було направлено на те, щоб звести народних депутатів з правильного шляху і ввести їх в оману. Підтвердженням своїх слів вважає те, що і ті, хто організовував цей процес, і ті, хто доповідав по ньому не підтримали таку процедуру: ні пан Стефанчук за неї не проголосував, ні пан Веніславський. Тому, що всі розуміють, що рано чи пізно треба відповідати.

«Дуже багато помилок. В мене зведена таблиця сьогодні є по тому, що відбувалося в залі. Але тим не менш, є рішення, яке прийняла Верховна Рада України. Дійсно, є колізія в законі тому, що є норми, які передбачають, що цим буде займатися НАЗК. Я вважаю, що це – абсолютно правильний підхід, незалежний підхід, до якого ми хотіли би рухатись, як демократична держава. Я впевнений, що всі розуміють, що незалежність, як незалежність країни, так і незалежність органів, які будуть визначати так званих олігархів, вона важлива. Тому, я вітаю, що такі правки прийняті», – пояснив Дмитро Разумков.

За словами Голови Верховної Ради, те, що було зроблене з тими квапливими рухами в останню ніч, коли не запрошувались навіть автори правок на засідання комітетів – це і призвело до того, що після того, як цей важливий закон був проголосований в стінах Верховної Ради, потрібно проговорювати, як процедуру, як це відбувалося, і з чим це можна порівняти, наприклад з 16 січня. І паралельно з цим, таким чином відбувається гальмування цього процесу. На думку Разумкова, це було неправильно зроблено. Для того, щоб це максимально відповідало нормам регламенту треба було більш професійно і підготовлено заходити в цей законопроєкт. Тому, що дискусія сьогодні триває, але вона не додає, ні людям, ні запуску так званої антиолігархічної реформи.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Вільна творчість колег – Дмитро Разумков прокоментував голосування за Закон про олігархів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.09.2021 689
Еще материалы раздела «Україна»