<
НОВИНИ ДНЯ: Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.09.2021 817

Пацієнти із цукровим діабетом найчастіше потрапляють до ковідної реанімації

Лікарі попереджають – пацієнти із цукровим діабетом найчастіше потрапляють до ковідної реанімації.

image_28.09.21

Хто ще в зоні ризику, розповіли реаніматологи у сюжеті новин «Сьогодні» на каналі «Україна».

Реаніматологиня Іванна Дидик підбадьорює пацієнтку. Попереду на жінку чекає довготривала реабілітація. Каже, найтяжче хворіють ті, хто має надмірну вагу та цукровий діабет. Радить усім, кому за 40 років, перевірити рівень глюкози у крові.

"Я склала свій портрет. Я помітила, що пацієнти із надмірною вагою все ж таки більш схильними до ускладнень. Пацієнти із некерованим цукровим діабетом, тобто ті, які не проводять адекватну інсулін терапію, вони є більш сприятливими до ускладнень ковіду", – каже реанімотологиня Івано-Франківської центральної міської лікарні Іванна Дидик.

Іванна згадує найтяжчі часи на початку пандемії. Тоді смертоносні хвилі ковиду забирали життя цілих родин. Тоді були задіяні усі апарати штучної вентиляції легень. Обладнання бракувало. Лікарі працювали по 12 годин. Першим з благодійних фондів, хто приєднався до боротьби із COVID-19 на національному рівні, – був Фонд Ріната Ахметова.

"Я пам’ятаю, як раз тоді було моє чергування, коли ми отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова. Ми одразу ці апарати під’єднали до кисневих точок. Ми видихнули із полегшенням", – згадує лікар.

Державні медзаклади країни отримали понад тисячу одиниць висококласного обладнання, більше як 200 апаратів ШВЛ. Один з таких рятує життя у центральній міській лікарні Івано-Франківська.

Наразі медики прогнозують новий пік захворюваності. Та навіть у складних випадках Іванна радить пацієнтам не втрачати віри у себе і лікарів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пацієнти із цукровим діабетом найчастіше потрапляють до ковідної реанімації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.09.2021 817
Еще материалы раздела «Суспільство»