НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
29.09.2021 463

У поліції розповіли, як будуть перевіряти COVID-сертифікати під час можливого локдауну

Нацполіція і Мінцифри розробили спеціальне програмне забезпечення, щоб поліцейські могли швидко і безперебійно перевіряти СOVID-сертифікати громадян у "Дії" або сканувати паперові документи під час можливого локдауну.

Про це заявив глава Національної поліції Ігор Клименко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Спільно з Мінцифрою ми розробили і почали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських, щоб вони могли швидко і безперебійно перевірити сертифікат з "Дії" або сканувати паперовий його варіант. Подібно до того, як працює зараз перевірка водійських посвідчень", – зазначив він.

За словами Клименка, цей процес повністю налагодиться "за кілька днів".

Глава Нацполіції нагадав – якщо знову станеться повний локдаун, то для вакцинованих осіб обмежень буде менше.

Він також додав, що саме тому багато людей хочуть мати внутрішній сертифікат вакцинації, але замість того, щоб зробити щеплення, шукають, як його підробити.

Клименко нагадав, що кожен сертифікат і довідка повинна містити QR-код, який підтверджує достовірність медичного документа.

Перевіряти справжність COVID-сертифікатів громадян мають право Держпродспоживслужба, органи місцевої влади та поліція.

Оценка материала:

5.00 / 1
У поліції розповіли, як будуть перевіряти COVID-сертифікати під час можливого локдауну 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
29.09.2021 463
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»