<
НОВИНИ ДНЯ: Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало списоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2021 617

Смерть українця Никифоренка: прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії

Розслідування справи про загибель українця Дмитра Никифоренка після затримання поліцією у Вроцлаві 30 липня регіональний прокурор у місті Щецін (північний захід РП) передав до Окружної прокуратури цього міста.

630_360_1632916338-292_30.09.21

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Регіональної прокуратури Щеціна Марцін Лоренц.

«Регіональний прокурор у Щеціні доручив подальше ведення справи окружному прокурору у Щеціні», - повідомив Лоренц.

За його словами, відсьогодні місцева Окружна прокуратура розпочала провадження у справі смерті 25-річного українця.

«Прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії у Вроцлаві»,- уточнив прокурор.

Як повідомили раніше Укрінформу в Національній прокуратурі РП, цю справу передано з Окружної прокуратури міста Свідниця до Регіональної прокуратури у Щеціні, щоб уникнути звинувачень в можливій упередженості у ході слідства.

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Польська поліція веде внутрішнє розслідування трагічної події. Рішенням коменданта поліції Нижньосілезького воєводства (Вроцлав) зі служби звільнено вже двох поліцейських, які брали участь у затриманні українця, триває процедура звільнення третього поліцейського.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Українські та польські активісти у вересні вже декілька разів пікетували управління поліції Нижньосілезького воєводства у Вроцлаві, вимагаючи справедливості, захисту і чесного розслідування справи щодо смерті Никифоренка.

За неофіційними даними Gazeta Wyborcza, польська експертиза не виявила слідів наркотичних речовин у крові Никифоренка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Смерть українця Никифоренка: прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2021 617
Еще материалы раздела «Суспільство»