<
НОВИНИ ДНЯ: Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2021 724

ОБСЄ констатувала найбільшу кількість порушень "тиші" на Донбасі з початку "перемир'я"

Кількість порушень режиму "тиші" на сході України у вересні сягнула найвищого значення з липня 2020 року, коли було досягнуто домовленості про припинення вогню.

Про це повідомив спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунен після чергової зустрічі ТКГ, що відбулася 29 вересня.

"Ситуація у сфері безпеки нестабільна: у вересні в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день. Особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню", - повідомив Кіннунен.

За його словами, обговорення в робочій групі з безпеки ТКГ "дозволило учасникам висловити свою думку про ситуацію... але, на жаль, про конкретні заходи домовитися не вдалося".

Оценка материала:

5.00 / 1
ОБСЄ констатувала найбільшу кількість порушень "тиші" на Донбасі з початку "перемир'я" 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2021 724
Еще материалы раздела «Україна»