НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Світ
02.10.2021 747

Японська принцеса Мако вийде заміж цього місяця за простолюдина

Після довгих років суперечок японська принцеса Мако цього місяця вийде заміж за простолюдина Комуро, через що втратить свій королівський статус.

630_360_1633087063-205_02.10.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

В Імператорському дворі заявили, що дату весілля призначено на 26 жовтня.

Спочатку пара мала одружитися в 2018 році, але весілля відклали через фінансові труднощі в родині нареченого.

Мако і Комуро познайомилися в 2012 році в Міжнародному християнському університеті в Токіо, а неофіційно заручилися у вересні 2017 року.

Очікується, що після весілля вони переїдуть до США, де Комуро працює юристом.

Принцеса Мако відмовилася від одноразової виплати в розмірі до 150 мільйонів єн (1,3 мільйона доларів), що належить жінкам-членам імператорської родини при від'їзді з дому у зв'язку з одруженням.

Якщо її прохання про відмову від грошей буде задоволене, Мако стане першою імператорською особою ​​в післявоєнній історії Японії, яка відмовилася від одноразової виплати.

Також очікується, що вона пропустить традиційні обряди, пов'язані з весіллям королівської родини.

Згідно з японським законодавством, члени імператорської родини жіночої статі втрачають свій статус при одруженні з «простолюдином», хоча члени чоловічої статі цього не роблять.

Оценка материала:

5.00 / 1
Японська принцеса Мако вийде заміж цього місяця за простолюдина 5.00 5 1
Політика / Світ
02.10.2021 747
Еще материалы раздела «Світ»