<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Політика
Світ
02.10.2021 987

Лукашенко спростував "злив" вагнерівців Києвом

Олександр Лукашенко заявляє, що Білорусь про групу вагнерівців не попереджала ані Україна, ані Росія.

Інформацію про "злив" він спростував в інтерв'ю CNN, яке публікує БелТА в суботу, 2 жовтня.

"Абсолютна брехня, Метью. Ніхто з українського уряду, ні президент України мене не інформував. Мене інформували власні спецслужби. Комітет державної безпеки, який контролював шлях вагнерівців від кордону до готелю і в зворотному напрямку. Ніхто ні з України, ні з Росії мені щодо цього питання не дзвонив", - запевнив Лукашенко.

За його словами, йому доповіли про вагнерівців відразу після перетину ними білоруського кордону, а коли вони оселилися в готель він наказав їх затримати. Після цього про видачу вагнерівців попросила і Росія, і Україна.

Після цього, за словами Лукашенка, він послав до затриманих свого старшого сина, який був його помічником з нацбезпеки, щоб запитати, куди вони хочуть їхати.

"Він їм задав це питання, приїжджає і каже: "Папа, вони хочуть до Росії". Я кажу: "Все? Там же, по-моєму, 6 громадян України було. Всі хочуть в Росію?" - "Так". - "Ти українцям задавав питання?" - "Вони кажуть: тільки в Росію". Я кажу: добре, бери автобус, саджай їх в автобус і вези їх туди, куди вони захочуть", - говорить Лукашенко.

Також він заявив, що дозволив вагнерівцям в майбутньому відвідувати Білорусь, але "тільки з благими намірами".

Нагадаємо, в серпні 2020 року ЗМІ повідомляли про те, що операцію з "вагнерівцями" влаштували спецслужби України, але вона зірвалася через "злив" інформації Офісу президента. У Міноборони спростували інформацію, що поява і затримання "вагнерівців" в Білорусі - це спецоперація СБУ.

У свою чергу ДБР відкрило кілька кримінальних справ за заявами про зрив можливої спецоперації щодо доставки найманців ПВК Вагнер в Україні.

Днями телеканалу CNN опублікував сюжет, в якому стверджується, що в спецоперації українським спецслужбам допомагала ЦРУ. В Офісі президента інформацію журналістів з посиланням на анонімні джерела назвали "дуже дивною".

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко спростував "злив" вагнерівців Києвом 5.00 5 1
Політика / Світ
02.10.2021 987
Еще материалы раздела «Світ»