<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
05.10.2021 916

Акції Facebook падають через обвинувачення з боку експрацівниці

Акції компанії Facebook впали до найнижчого рівня з червня в понеділок після зливу інформації про те, що соціальна мережа-гігант «ставить прибуток над безпекою своїх користувачів».

630_360_1579446382-947_05.10.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Варто зауважити, що за понеділок вартість акцій Facebook загалом упала на 5,44%.

Так, колишня менеджер компанії Френсіс Хауген публічно звинуватила її керівництво в бажанні збільшити прибутки за рахунок інтересів спільноти.

Хауген, як зазначається, пропрацювала у Facebook із 2019 року і встигла таємно копіювати десятки тисяч сторінок внутрішніх досліджень та аналітики компанії, на основі яких вийшло кілька критичних у бік соцмережі статей.

Хауген пішла з компанії в травні цього року, а у вересні подала анонімні скарги у федеральні правоохоронні органи, звинувативши Facebook у обмані своїх користувачів стосовно прогресу в протистоянні ненависті, насильству та дезінформації в Інтернеті.

Нещодавно Френсіс Хауген публічно розкрила свою особу.

«У Facebook я знову й знову спостерігала конфлікт інтересів між тим, що було добре для спільноти, та тим, що було добре для самої компанії. І щоразу Facebook вибирав найбільш вигідне рішення для своїх власних інтересів, зокрема фінансових», - наголошує Хауген.

За її словами, контент, що викликає сильні емоції, притягує та втримує аудиторію, змушує юзерів проводити в соцмережі більше часу, що приносить компанії в підсумку більше коштів.

Саме тому Facebook, як наголошує Хауген, поширює величезну кількість подібного контенту – без огляду на обіцянку боротися з дезінформацією та мовою ненависті, що шкодить суспільству.

Оценка материала:

5.00 / 1
Акції Facebook падають через обвинувачення з боку експрацівниці 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
05.10.2021 916
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»