<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2021 791

Замороження держборгу США загрожує стабільності долара у світі - Байден

Президент США різко розкритикував республіканців у Конгресі, які протидіють законодавчому підвищенню ліміту держборг.

Про це Байден заявив у своєму зверненні з Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нездатність підняти ліміт боргу поставить під сумнів готовність Конгресу виконувати зобов’язання, які ми вже взяли на себе. Це підірве надійність цінних паперів міністерства фінансів США. І це загрожуватиме резервному статусу долара як глобальної валюти, на яку спирається світ», - наголосив Байден.

Окрім того, за його словами, такі дії призведуть до зниження кредитного рейтингу США: «Зростуть відсоткові ставки за іпотечними кредитами, автокредитами, позиками за кредитними картами».

Глава Білого дому нагадав, що республіканці за президентства Трампа підіймали ліміт державного боргу тричі - і щоразу за підтримки демократів. «Але зараз вони не хочуть підвищувати його навіть попри те, що несуть відповідальність за нарахування понад $8 трильйонів впродовж чотирьох років попередньої адміністрації», - вказав Байден.

За це, додав він, країна розплачуватиметься вже зараз. «Республіканці не лише відмовляються виконувати свою роботу, вони погрожують використати свою політичну силу, щоби зашкодити нам виконувати своє завдання – врятувати економіку від катастрофічного розвитку подій. На мою думку, це лицемірно, небезпечно й ганебно», - резюмував американський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів США Джанет Єллен неодноразово наголошувала на необхідності ухвалити до 18 жовтня законопроєкт, який дозволить підняти ліміт державного боргу. Інакше це може призвести до оголошення Штатами економічного дефолту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Замороження держборгу США загрожує стабільності долара у світі - Байден 5.00 5 1
Політика / Світ
06.10.2021 791
Еще материалы раздела «Світ»