<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.10.2021 2028

МОЗ офіційно затвердило перелік тих, кому обов'язково вакцинуватися проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я офіційно затвердило перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою.

Відповідний наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

«Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19», - йдеться у повідомленні.

У наказі йдеться про те, що у період карантину, введеного в рамках боротьби з коронавірусом, обов’язково робити щеплення проти COVID-19 повинні працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

«Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – процитували у пресслужбі відомства міністра охорони здоров’я  Віктора Ляшка.

Освітян та працівників органів виконавчої влади, які не зроблять щеплення проти коронавірусу, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ офіційно затвердило перелік тих, кому обов'язково вакцинуватися проти COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.10.2021 2028
Еще материалы раздела «Суспільство»