<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.10.2021 1217

На Львівщині знайшли масове поховання загиблих бійців УПА

На Львівщині, поблизу села Соколівка, знайдено масове поховання бійців УПА - п'ятнадцяти чоловіків і жінки.

Про це повідомляє у Фейсбуці Меморіально-пошуковий центр "Доля", передає Укрінформ.

"За результатами пошуково-ексгумаційних досліджень фахівцями Меморіально-пошукового центру "Доля" було виявлено масове поховання воїнів УПА, поблизу с. Соколівка Львівської області. Загалом було ексгумовано 16 останків, серед яких одна жінка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили пошуковці, більшість чоловіків загинули у молодому віці від вогнепальних ран, отриманих у бою. У кількох загиблих виявлено травми, завдані тупим предметом, які могли бути отримані незадовго до смерті, чи в момент смерті.

"За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом чи прикладом гвинтівки. Як правило, таким чином поводились НКВДисти із затриманими чи пораненими вояками", - зауважили в "Долі".

У кількох бійців знайдено дрібні особисті речі.

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму.

За інформацією ЗМІ, останки загиблих перепоховають на місцевому цвинтарі 15 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Львівщині знайшли масове поховання загиблих бійців УПА 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.10.2021 1217
Еще материалы раздела «Суспільство»