<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
10.10.2021 563

Шмигаль назвав загрозу для зростання ВВП

Зростання ВВП України за підсумками 2021 року має скласти 4%. Але перешкодити цьому може чергова хвиля пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми очікуємо, що в цьому році зростання ВВП складе близько 4%, і це буде означати, що Україна відіграла падіння економіки внаслідок коронакризи. Єдине, що може перешкодити цьому сценарію - це чергова потужна хвиля коронавірусу, через яку доведеться вводити додаткові карантинні обмеження", - зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, оптимістичний прогноз заснований на стабільно зростаючому споживчому попиті, середній зарплаті в Україні вище 500 доларів, зростання інвестицій до рекордного за чотири роки показника, рекордний урожай і зростанні аграрного сектора.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль назвав загрозу для зростання ВВП 5.00 5 1
Політика / Україна
10.10.2021 563
Еще материалы раздела «Україна»