<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильновсі новини дня
Політика
Україна
10.10.2021 1608

В "ЛНР" заборонили пенсіонерам поїздки за пенсіями

Сепаратисти "ЛНР" посилили правила пропуску через контрольний пункт в'їзду-виїзду біля Станиці Луганської, в тому числі і для пенсіонерів.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ в неділю, 10 жовтня.

Так, з 9 жовтня скасована норма про те, що жителі окупованих районів можуть раз на місяць виїжджати на підконтрольну Україні територію, а виїзд прив'язаний до правил, як і в окремих районах Донецької області.

Тепер дозволено виїзд тільки за списками на наступних підставах:

  • лікування (реабілітація);

  • навчання;

  • необхідність догляду за близьким родичем;

  • похорон родича.

Також в'їзд громадян без "прописки" в "ЛНР" дозволяється теж тільки з вищезгаданих причин, а також за участю в "гуманітарних програмах". Списки на в'їзд і виїзд формуються "робочою групою".

Як заявила так звана "міністр охорони здоров'я ЛНР" Наталія Пащенко, дані заходи будуть діяти як мінімум 10 листопада нинішнього року. За її словами, посилення пропуску стосується і пенсіонерів, які регулярно перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

"Особливо це стосується наших літніх жителів, які безперервно здійснюють міграцію з метою отримання пенсійних виплат. Це особи, які найбільше схильні до зараження і в більшій мірі гинуть при зараженні коронавірусної інфекцією. Тому цей захід є вимушеним і ефективним", - сказала Пащенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
В "ЛНР" заборонили пенсіонерам поїздки за пенсіями 5.00 5 1
Політика / Україна
10.10.2021 1608
Еще материалы раздела «Україна»