<
НОВИНИ ДНЯ: Російська теорія "перемоги": аналітики пояснили, у чому небезпека  Як приготувати пухкі пундики  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкуваннявсі новини дня
Політика
Україна
12.10.2021 788

Вперше показано виробництво українських протитанкових ракет на КБ Луч

Державне підприємство Конструкторське бюро «ЛУЧ» показало процес виробництва вітчизняних протитанкових ракет.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Проєкт «Донбас.Реалії» у своєму сюжеті «Полювання на бронетехніку: «Джавеліни» та українські протитанкові ракети проти техніки Росії» відвідали державне підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та поспілкувалися з Генеральним конструктором підприємства Олегом Коростельовим. Там їм і продемонстрували процес виробництва вітчизняних керованих протитанкових ракет комплексів «Корсар» та «Стугна-П».

Продемонстровано було останні етапи збірки ракети, коли близько 20 компонентів поступають до підприємства для збирання. Після цього ракету опускають у транспортно-пусковий контейнер та відправляють замовнику. Весь етап на підприємстві виконується вручну.

За час війни українські зброярі вже виготовили для армії тисячі ракет для ПТРК, але на підприємстві кажуть, це лише половина від необхідного для армії. Сьогодні більша частина оборонної продукції іде на експорт.

Український легкий ПТРК «Корсар» призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом. Наведення ракети здійснюється по лазерному променю. Максимальна дальність стрільби складає 2500 метрів. Може використовувати ракети з уламково-фугасною бойовою частиною – РК-3ОФ та тандемно-кумулятивною бойовою частиною – РК-3К.

Протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» призначений для ураження танків та інших броньованих цілей, в тому числі оснащених сучасними засобами динамічного захисту, за допомогою 130/152 мм керованої ракети Р-2С.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вперше показано виробництво українських протитанкових ракет на КБ Луч 5.00 5 1
Політика / Україна
12.10.2021 788
Еще материалы раздела «Україна»