<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2021 593

Зеленський наполягає на посиленні санкцій проти Росії за «вибори» в Криму та ОРДЛО

Президент Володимир Зеленський наполягає на посиленні санкційного тиску ЄС проти Росії та застосуванні обмежувальних заходів проти всіх, хто брав участь в організації виборів до державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

630_360_1527500084-2752_13.10.21

Про це він заявив під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем та Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вдячні за те, що Європейський Союз з року в рік продовжує обмежувальні заходи щодо Росії. Але потреба у зміцненні санкційного тиску назріла давно. До санкційних списків мають потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні виборів до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму, місті Севастополь і на тимчасово окупованих територіях України на Донбасі”, - підкреслив глава держави.

Він також наголосив, що без уваги не мають лишитися і системні порушення прав людини на тимчасово окупованому Кримському півострові.

Водночас Зеленський зазначив, що важливим кроком у цьому напрямі є рішення Ради ЄС щодо санкцій проти восьми представників так званої судової влади окупованого Криму.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз.

Раніше Рада ЄС прийняла рішення поширити санкції за дії проти територіальної цілісності та суверенітету України ще на 8 осіб. Особи, які додані до санкційного списку, є співробітниками правоохоронних органів – судді, прокурори та офіцери безпеки, які відповідають за виконання законів Росії у незаконно анексованому Криму та у Севастополі.

Отже обмежувальні заходи ЄС за порушення територіальної цілісності України поширюються на 185 осіб та 48 установ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський наполягає на посиленні санкцій проти Росії за «вибори» в Криму та ОРДЛО 5.00 5 1
Політика / Україна
13.10.2021 593
Еще материалы раздела «Україна»