<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2021 610

Школам України рекомендують почати осінні канікули раніше

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист щодо перенесення початку шкільних канікул. Тобто почати їх не 25-го жовтня, а 18.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави", - сказав Ляшко.

За його словами, наразі не відомо скільки можуть тривати осінні канікули цьогоріч.

"Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати…", - пояснив Ляшко.

Він уточнив, що навчальний процес безпосередньо пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення.

"Зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення", - додав міністр.

Нагадаємо, в деяких школах України вже почали змінювати графіки осінніх канікул для дітей.



Оценка материала:

5.00 / 1
Школам України рекомендують почати осінні канікули раніше 5.00 5 1
Політика / Україна
13.10.2021 610
Еще материалы раздела «Україна»