<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
14.10.2021 1611

Таран – про виставку озброєння: Це початок цифрового майбутнього армії

Міністр оборони України Андрій Таран презентував на Михайлівській площі столиці новітні зразки озброєння та військової техніки в рамках спеціалізованої виставки «Цифрове майбутнє армії».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час брифінгу з нагоди презентації виставки міністр заявив, що така техніка дозволить переконати будь-якого агресора утриматись від спроб наступу на нашу країну.

«Сьогодні унікальна подія, сьогодні ми хочемо відкрити доступ людей, пересічних громадян до нашої сучасної техніки та озброєння… Ми вирішили надати можливість людям побачити техніку зсередини, подивитись, що воно таке, привести сюди дітей, переконатися що керівництво держави приділяє серйозну увагу забезпеченню ЗСУ сучасними зразками техніки та озброєння. І міністерство оборони робить все, щоб таке оснащення наших ЗСУ відбулось якомога скоріше», - зазначив Таран.

На Михайлівській площі, де проходить виставка, розгорнуто кілька майданчиків: техніка сучасного зв’язку, техніка розвідки, ударна техніка та ін. Участь у виставці беруть не лише представники Збройних сил, а й інші силові структури – Держприкордонслужба, Нацгвардія та ін.

Міністр також звернув увагу на те, що рівень озброєння української армії має стати хорошим стримуючим фактором для агресора.

«Те, що зараз надходить на озброєння, дозволяє нам стверджувати про міцність наших сил, про нашу готовність надати рішучу відповідь будь-якому агресору, якщо вони вирішать поширити збройний наступ. Ця техніка дозволить нам переконати ворога, щоб він утримався від поширення збройної агресії, дозволить нам переконати наших союзників, що ми не очікуємо лише допомоги від когось, ми самі наполегливо працюємо над оснащенням наших Збройних сил», - наголосив Таран, додавши, що в цьому головна заслуга підприємств ВПК, який працює попри фейки російської пропаганди.

Відповідаючи на питання, яким є цифрове майбутнє української армії, Таран відзначив, що нинішня виставка є початком такого майбутнього.

Також міністр запевнив, що питання оборонного замовлення на наступний рік тримається на контролі, а відсутність замовлень на поставки до армії протитанкових ракетних комплексів (ПТРК), пов’язана з достатнім рівнем забезпечення війська цими комплексами. «ПТРК у нас на теперішній час вистачає своїх, у нас прийняті на озброєння сучасні зразки. Ми закупили стільки, скільки нам потрібно, і те, що нам потрібно. Крім того, нам надають допомогу в цьому питанні США. Вони передали нам «Джавеліни», у нас всього вистачає», - запевнив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, на Михайлівській площі Києва в рамках відзначення Дня захисників та захисниць України відкрилась спеціалізована виставка «Цифрове майбутнє армії», під час якої для жителів та гостей столиці розгорнуто експозицію сучасних зразків озброєння та військової техніки.

На виставці представлені зразки високоточної зброї, засобів розвідки, зв’язку та автоматизації управління, радіоелектронної боротьби, роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Таран – про виставку озброєння: Це початок цифрового майбутнього армії 5.00 5 2
Політика / Україна
14.10.2021 1611
Еще материалы раздела «Україна»