<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
Політика
Світ
14.10.2021 650

ВООЗ: смертність від короновірусу в світі - на найнижчому рівні з початку року

Станом на сьогодні, смертність унаслідок пандемії COVID-19 знижується та знаходиться на найнижчому рівні протягом року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВООЗ.

Це характерно для більшості регіонів світу, окрім Європи.

"Кількість щотижневих смертей внаслідок COVID-19 продовжує зменшуватися й зараз знаходиться на найнижчому рівні. Але це все ще неприпустимо високий рівень - майже 50 000 смертей щотижня, а реальне їх число, безумовно, вище", - сказав на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Він уточнив, що смертність внаслідок пандемії COVID-19 знижується у всіх регіонах, окрім Європи, де кілька країн наразі зіткнулися з новою хвилею пандемії коронавірусу.

"І, звичайно ж, смертність вища в країнах та групах населення з найменшим доступом до вакцин. Як ви знаєте, 56 країн, які були фактично виключені з глобального ринку вакцин, не змогли досягти мети вакцинації 10% свого населення до кінця вересня", - додав Гебреісус.

Як зазначається, три країни світу досі взагалі не розпочали COVID-вакцинацію населення - це Бурунді, Еритрея та Північна Корея.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 13 жовтня зафіксували 239 481 625 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 881 590 смертей, одужала 216 844 181 особа.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ: смертність від короновірусу в світі - на найнижчому рівні з початку року 5.00 5 1
Політика / Світ
14.10.2021 650
Еще материалы раздела «Світ»