НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.10.2021 895

В Україні створили 900 мобільних бригад для контролю за дотриманням карантину

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив про посилення контролю за дотриманням в Україні карантинних вимог, в тому числі через складання адмінпротоколів за порушення маскового режиму.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Створено 900 мобільних бригад, які будуть рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму. Щоб мати результат від карантинних обмежень, потрібно їх дотримуватися. Тому, якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися, для цього і будуть працювати ці рейдові бригади з перевірками, щоб виявляти порушників і притягувати їх до відповідальності", - заявив міністр.

Він уточнив, що мова йде і про роз'яснювальну роботу, і про складення адміністративних протоколів за порушення карантинних вимог.

Міністр пояснив, чому для людей, які уже вакциновані, залишається актуальним носіння масок. "У нас досить мала кількість вакцинованих осіб, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому давайте доженемо вакцинацію до 70%, до 80%, далі будемо ухвалювати рішення, чи вже можемо позбавитися масок на обличчі, чи ні", - сказав він.

Ляшко також зауважив, що процес зняття певних обмежень для вакцинованих громадян буде непростим, а щеплення на 100% не гарантують, що людина не є безсимптомним носієм вірусу і може заразити інших. Вакцинація, за його словами, лише гарантує захист від середньої тяжкості і важкого перебігу захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зареєстровано 12 983 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 623 882 особи, одужало – 2 322 456, летальних випадків – 60 414, проведено ПЛР-тестувань – 13 524 231.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні створили 900 мобільних бригад для контролю за дотриманням карантину 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.10.2021 895
Еще материалы раздела «Суспільство»