<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.10.2021 938

Вітренко: У нас величезний потенціал для виробництва біогазу

Для забезпечення енергонезалежності України поряд з нарощуванням видобутку природного газу потрібно налагодити масштабне виробництво біогазу.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це робочі місця, це незалежність від імпорту газу. У нас величезний потенціал для вироблення біогазу, який може і має використовуватися, зокрема, для виробництва тепла", - сказав Вітренко.

Серед джерел для переробки на біогаз очільник Нафтогазу назвав відходи сільського господарства, деревообробної промисловості, сміття.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів поставив перед НАК "Нафтогаз України" та АТ "Укргазвидобування" завдання наростити видобуток газу й надав усі необхідні для цього інструменти.

АТ "Укргазвидобування" за січень-вересень 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротило видобуток газу на 4,8% - до 10,2 млрд куб. м.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко: У нас величезний потенціал для виробництва біогазу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.10.2021 938
Еще материалы раздела «Економіка»