<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україноювсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.10.2021 1042

Україна має контракти на імпорт 4 мільйонів тонн вугілля

Україна має укладені контракти на імпорт 4 млн тонн вугілля, і Міністерство енергетики розраховує на підписання угод ще на 2 млн тонн.

Про це заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація дійсно не дуже проста. Але на сьогодні ми маємо контракти по імпорту вугілля на 4 млн тонн. Ми очікуємо контракти ще на 2 млн тонн до кінця опалювального сезону", - сказав Немчинов.

Він зауважив, що є ще власний видобуток вугілля. За словами заступника міністра, враховуючи наявність контрактів та можливості їх оплачувати, енергосистема України має працювати стабільно.

Також у Міненерго розраховують на атомну генерацію: цього опалювального сезону мають працювати 14 із 15 блоків АЕС.

Як повідомлялося, станом на 11 жовтня через відсутність палива не могли працювати 19 блоків теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей загальною потужністю 6,9 ГВт.

За тиждень з 4 до 11 жовтня запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися на 6,5%, до 667 тис. тонн. Відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, це у 3,9 раза менше, ніж мало бути на 11 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна має контракти на імпорт 4 мільйонів тонн вугілля 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.10.2021 1042
Еще материалы раздела «Економіка»