НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
17.10.2021 864

США відповіли на заяву міноборони Росії про інцидент у Японському морі

Заява РФ про інцидент між бойовими кораблями ВМС Росії і США у Японському морі містить неправдиві твердження.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Командування Тихоокеанського флоту ВМС США, поширеному напередодні, повідомляє Укрінформ.

«Заява Міністерства оборони Росії про взаємодію між нашими двома кораблями Військово-морських сил є неправдивою»,- підкреслюється в документі.

При цьому американська сторона наголосила, що 15 жовтня 2021 року есмінець USS Chafee (DDG 90) виконував планові операції саме в міжнародних водах у Японському морі. «Російський есмінець класу «Удалой» підійшов на відстань приблизно 65 ярдів до USS Chafee (DDG 90), коли корабель готувався до повітряної операції (гелікоптера на борту – ред.)», - зауважили в американському флоті.

Напередодні міноборони Росії заявило, що американський есмінець начебто здійснював спробу порушити державний кордон РФ. Крім того, в Москві наголосили, що попередили американську сторону про проведення навчань у цьому районі, оголосивши його закритим для судноплавства.

У відповідь у США зазначили, що попередження було оголошено пост-фактум, після інциденту. «Попри те, що російська сторона випустила Повідомлення для льотчиків і моряків (NOTAM/NOTMAR) у цьому районі пізніше в той же день, NOTAM/NOTMAR не діяв на момент взаємодії кораблів», - підкреслили в Тихоокеанському флоті американських ВМС.

«Есмінець USS Chafee завжди проводив операції відповідно до міжнародного права та звичаїв. Сполучені Штати продовжать здійснювати польоти, заходи кораблів та працювати там, де це дозволяє міжнародне право», - наголошується в документі.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Гаазі проходять судові слухання у справі про порушення Росією міжнародного морського права у листопаді 2018 року в Керченській протоці.

Оценка материала:

5.00 / 1
США відповіли на заяву міноборони Росії про інцидент у Японському морі 5.00 5 1
Політика / Світ
17.10.2021 864
Еще материалы раздела «Світ»