НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 627

Місія ОБСЄ призупинила моніторинг на сході України - Reuters

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ призупинила операції на сході України з міркувань безпеки на тлі протестів, які проходять в окупованому Донецьку.

Як повідомляє Укрінформ, про це агентству Reuters сказав голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

Як повідомляється, у суботу, 16 жовтня, близько 200 проросійських демонстрантів вийшли на зустріч зі спостерігачами ОБСЄ, вимагаючи звільнення офіцера самопроголошеної ЛНР, якого було захоплено минулого тижня.

Місія вже стикалася з протестами, що були організовані підтримуваними Москвою сепаратистами, але цього разу демонстранти заблокували вхід до готелю, де базуються спостерігачі.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня російські збройні формування вдалися до грубої провокації, коли група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт з розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ.

Оперативна група ЗСУ затримала одного бойовика російських збройних формувань: громадянина РФ Косяка Андрія Валентиновича 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси. Також правоохоронні органи України підозрюють цього громадянина у скоєнні ще 2010 року тяжкого злочину відповідно до статті 115 КК України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Місія ОБСЄ призупинила моніторинг на сході України - Reuters 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 627
Еще материалы раздела «Україна»