НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 760

Посол України розповів, що саме зможе прискорити відкриття торгового представництва в Єрусалимі

Відкрита підтримка Ізраїлем територіальної цілісності та суверенітету України та активна співпраця в усіх сферах могли б прискорити ухвалення українською стороною рішення про відкриття торгового представництва в Єрусалимі.

Таку думку висловив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі ізраїльського телеканалу ITON.TV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат відзначив, що для України питання відкриття торгпредства або відділення посольства в Єрусалимі "неоднозначне". За його словами, українська сторона дуже уважно вивчає аналогічну практику своїх сусідів. У цьому контексті Корнійчук повідомив, що Угорщина відкрила торгпредство в Єрусалимі два роки тому, Чехія - на початку цього року, Словаччина відкрила "Словакхаус" з дипломатичним статусом у вересні.

"Посольством України проводилась певна робота навіть з пошуку приміщення. Посольство зверталося до МЗС Ізраїлю з питанням дозволити відкрити відділення з недипломатичним статусом на цьому етапі. МЗС відповіді на нашу ноту не надало. Що могло б прискорити, мабуть, прийняття подібних рішень для України - це більш відкрита підтримка нашої територіальної цілісності і суверенітету, більш активна співпраця в усіх економічних сферах, включаючи військово-технічне співробітництво. Я секретів з цього не роблю. Я думаю, що таке рішення було б прийнято набагато швидше", - спрогнозував Корнійчук.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The Jerusalem Post, опублікованому 9 вересня 2020 року, що Україна поки що не розглядає можливість перенесення свого посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Під час зустрічі Зеленського і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в Києві в серпні 2019 року обговорювалася можливість відкриття офісів інновацій в Єрусалимі і Києві.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посол України розповів, що саме зможе прискорити відкриття торгового представництва в Єрусалимі 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 760
Еще материалы раздела «Україна»