<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
18.10.2021 666

Вперше за 20 років збільшилася кількість людей, які живуть за межею бідності - ООН

Зростання кількості людей, які живуть в умовах крайньої бідності, спостерігається вперше за двадцять років і пов'язане перш за все з пандемією коронавірусу, боротьба з якою негативно вплинула на економіки країн світу.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію злиднів, який відзначається 17 жовтня.

За словами Гутерріша, минулого року ще 120 млн людей опинилися за межею бідності.

«Нерівномірне відновлення ще більше збільшує нерівність між глобальними Північчю і Півднем. А між тим сьогодні, коли солідарність потрібна як ніколи, ми не бачимо її проявів", - відзначає він.

За словами голови, зараз треба перш за все боротися з бідністю і несправедливим розподілом вакцин.

Генсек ООН також привернув увагу до становища вразливих груп населення, зокрема жінок.

Він запропонував надавати допомогу жінкам-підприємцям, боротися з неофіційною зайнятістю і приділяти більше уваги питанням освіти, соціального захисту, медичного страхування дітей та охорони здоров'я загалом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вперше за 20 років збільшилася кількість людей, які живуть за межею бідності - ООН 5.00 5 1
Політика / Світ
18.10.2021 666
Еще материалы раздела «Світ»