НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 656

ЗМІ: заборгованість військовим перевищила 2 млрд грн

Заборгованість перед військовими до жовтня зросла до 2,1 млрд гривень.

Про це повідомляють Українські Новини в понеділок, 18 жовтня з посиланням на відповідь Міноборони.

"Станом на 1 жовтня Міністерство оборони не мало можливості профінансувати кошти на виплату одноразових додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовцям на загальну суму 2 106,4 млн гривень", - йдеться у відповіді.

Так, понад 1,8 млрд гривень не виплачено на грошову допомогу для оздоровлення, 247 млн - на винагороду за підписання першого контракту, 50 млн - на матеріальну допомогу.

Причиною заборгованості в Міноборони зазначили те, що в держбюджеті не врахували додаткових бюджетних асигнувань у 7,1 млрд гривень. Частину грошей відомство отримає завдяки перерозподілу доходів бюджету-2021, затверджених парламентом на початку жовтня (3,8 млрд грн).

Відзначається, що 11 і 12 жовтня було здійснено фінансування військових частин та установ ЗСУ для погашення вищевказаної заборгованості.

"Це фінансування дає можливість у повному обсязі погасити заборгованість військових частин за одноразовими додатковими видами грошового забезпечення", - сказано в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ: заборгованість військовим перевищила 2 млрд грн 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 656
Еще материалы раздела «Україна»