НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
19.10.2021 669

США і Грузія уклали новий меморандум у сфері оборони

Міністри оборони США й Грузії підписали меморандум про взаєморозуміння та оголосили про нову ініціативу в сфері безпеки, яка продовжить співпрацю після завершення трирічної Програми оборонної готовності Грузії.

Про це заявив у понеділок під час перебування з візитом у Тбілісі глава Пентагону Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж понад трьох років Програма оборонної готовності Грузії залишається основою наших зусиль щодо розбудови обороноздатності Грузії. Ця програма має завершитися наприкінці нинішнього року, тому сьогодні для мене велика честь разом із міністром (Бурчуладзе – ред.) оголосити про Ініціативу щодо посилення оборони Грузії та її потенціалу стримування», - заявив Остін.

Він підкреслив, що нова ініціатива стане центром двосторонньої співпраці у сфері безпеки й оборони, і це визначено в меморандумі про взаєморозуміння, який сторони підписали в понеділок.

«Це (меморандум – ред.) підтверджує наші спільні зусилля й демонструє нашу відданість успіху цієї ініціативи. Він також підкреслює стійку політику Пентагону щодо підтримки захисту Грузії, стримування агресії та сприяння її євроатлантичній інтеграції»,- підкреслив Остін.

Він додав, що його особистий візит до Тбілісі демонструє, що Сполучені Штати цінують Грузію як сильного стратегічного партнера. «І наша підтримка суверенітету й територіальної цілісності Грузії є непохитною», - наголосив глава Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок розпочав європейське турне, під час якого заплановані його візити до Грузії, України, Румунії, а також участь у міністерській нараді НАТО в Брюсселі.

Оценка материала:

5.00 / 1
США і Грузія уклали новий меморандум у сфері оборони 5.00 5 1
Політика / Світ
19.10.2021 669
Еще материалы раздела «Світ»