НОВИНИ ДНЯ: Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюк  В Україну йде короткочасне похолодання: коли його чекати  Байден випереджає Трампа в ключових штатах, що вагаютьсявсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2021 1051

До заборони деяких фільмів треба підходити зважено – Зеленський

До заборони до показу низки радянських чи то сучасних фільмів на території України треба підходити зважено.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив він в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що ці санкції правильні (щодо акторів, які підтримують анексію Криму чи військовий конфлікт на сході України – ред). Але що стосується фільму, який до цього був... А як бути із фільмом, де є, наприклад Ахеджакова, яка знімалася у радянському фільмі, яка стоїть поруч з тим чи іншим актором, який заборонений, а вона підтримує незалежність України? Вона ж не винна в тому, що фільм був знятий 30 років тому. А зараз хтось зійшов із глузду. Ви розумієте? На когось тиснуть, а хтось щось ляпнув, але не встиг виправитись. Багато різних кейсів. Я вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні», - сказав Зеленський.

Як приклад він навів ситуацію навколо серіалу «Свати», який був знятий задовго до того, як Росія окупувала українські території. «Там були актори, один з яких сказав неправильні речі щодо окупації Криму, і за це до нього були застосовані певні санкції», - сказав Президент.

Як повідомлялося, 22 листопада 2017 року СБУ на три роки заборонила в'їзд в Україну громадянину Росії, одному з головних героїв комедійного серіалу "Свати" Федору Добронравову. Федір Добронравов грав у серіалі одного з центральних персонажів - Івана Будька. До того Держприкордонслужба заборонила в'їзд двом російським акторам - Миколі Добриніну та Людмилі Артем'євій, які також знімалися у цьому серіалі.

27 березня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував заборону серіалу "Свати" і дозволив в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову.

В червні 2015 року в Україні була запроваджена заборона на показ у кінотеатрах і трансляцію в телеефірі фільмів і серіалів російського виробництва.

Оценка материала:

5.00 / 1
До заборони деяких фільмів треба підходити зважено – Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
19.10.2021 1051
Еще материалы раздела «Україна»