<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2021 630

Мін'юст озвучив перспективи суду щодо боргу Януковича

Доля так званого боргу Януковича перед Росією в 3 млрд доларів може вирішитися вже цьогоріч.

Про перспективи судових розглядів у даній справі в інтерв'ю Українській правді розповів міністр юстиції Денис Малюська.

"Так - наступне засідання буде восени, і воно може бути останнім у цій справі", - повідомив міністр.

При цьому він зазначив, що не може розголошувати інформацію у справі.

"Цю справу веде - унікальний випадок - Міністерство фінансів, не ми.... Зважаючи на те, що питання дуже сенситивне, я волів би, щоб Мінфін коментував цю справу щодо шансів і про можливі рішення", - пояснив Малюська.

Водночас глава Мін'юсту назвав три варіанти подальшого розвитку подій в цій справі.

Перший - Росія буде домагатися, щоб залишилося чинним рішення першої інстанції про стягнення коштів за спрощеною процедурою, оскільки в України нібито немає аргументів, які варто було б аналізувати.

Ще два варіанти - на користь України: або перейти в повний судовий процес, щоб дослідити всі докази і аргументи України, або зупинити процес до рішення в іншій міжнародній судовій інстанції. В обох випадках терміни вирішення даної справи затягнуться на тривалий час.

Нагадаємо, Україна в грудні 2015 року допустила дефолт за євробондами, викупленими Росією в грудні 2013 року на кошти Фонду національного добробуту ($3 млрд - сам випуск та $75 млн - останній купонний платіж). Київ пропонував Москві реструктуризацію боргу на загальних з комерційними кредиторами умовах, Росія цей варіант обговорювати відмовилася, наполягаючи на суверенному характері заборгованості.

Борг повинен був бути погашений до 1 січня 2016 року. Однак в грудні 2015 року Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості і до 1 січня 2016 року не здійснила платіж на загальну суму $3,075 млрд у рахунок погашення та обслуговування належних Росії єврооблігацій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мін'юст озвучив перспективи суду щодо боргу Януковича 5.00 5 1
Політика / Україна
19.10.2021 630
Еще материалы раздела «Україна»