НОВИНИ ДНЯ: Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедамивсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2021 3665

Україна і Канада побудують космодром - Уруський

Україна і Канада наприкінці року починають будівництво космодрому в канадській провінції Нова Скотія для запусків космічних апаратів на українському ракетоносії Циклон 4М.

Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомив віце-прем'єр - глава Мінстратегпрому Олег Уруський у Facebook.

Сьогодні він обговорив реалізацію цього проекту із Президентом і головним виконавчим директором канадської компанії Maritime Launch Services LTD Стівом Матьє. Також у проекті беруть участь Конструкторське бюро Південне ім. Янгеля та Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. Макарова.

Під час зустрічі Матьє повідомив, що з компаніями зі США вже є попередні домовленості запустити їхні супутники українською ракетою-носієм Циклон-4М, перший запуск заплановано на кінець 2023 року.

Уруський відзначив, що Мінстратегпром у реалізації цього проекту з готовністю сприятиме підприємствам космічної галузі України.

Він нагадав, що реалізація окремих аспектів українсько-канадського проекту Циклон-4М передбачена Загальнодержавною цільовою науково-технічною космічною програмою України на 2021-2025 роки, прийняття якої очікується у Верховній Раді.

Зокрема заплановано створити маршовий двигун РД-870 тягою 80 тс і використовувати його для першого ступеня ракети-носія.

Оценка материала:

5.00 / 4
Україна і Канада побудують космодром - Уруський 5.00 5 4
Політика / Україна
19.10.2021 3665
Еще материалы раздела «Україна»