НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
20.10.2021 842

США зміцнюватимуть стратегічне оборонне партнерство з Україною – глава Пентагону

Сполучені Штати Америки мають намір зміцнювати стратегічне оборонне партнерство з Україною.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільному з українським колегою Андрієм Тараном брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачилися (з міністром Тараном – ред.) декілька тижнів тому в Пентагоні і сьогодні у нас були плідні переговори стосовно рамкової угоди, яку ми підписали у Вашингтоні у серпні і яка надає нам стратегічні основи оборонного партнерства. Ми маємо намір зміцнювати наше стратегічне партнерство», - сказав Остін.

У цьому контексті він нагадав, що Президент Байден під час візиту Президента Зеленського до Вашингтона зазначив, що американська підтримка українського суверенітету є непохитною.

«Ми засуджуємо окупацію Криму і закликаємо Росію зупинити війну на Сході України, припинити дестабілізаційні дії на Чорному морі та вздовж кордонів з Україною та зупинити кібератаки проти США і наших союзників та партнерів», - зазначив глава Пентагону.

Він також нагадав, що з 2014 року США виділили понад 2,5 млрд доларів для зміцнення Збройних Сил України та забезпечення захисту територіальної цілісності і суверенітету України.

«Мені подобається Україна, мені подобаються люди в Україні, і ми зобов’язані їм допомогти. Президент Байден неодноразово підкреслював наше зобов’язання підтримати територіальну цілісність та недоторканність України, і ми серйозно ставимося до цього. Я тут для того, щоб ще раз запевнити у серйозності наших намірів», - акцентував Остін.

Він зазначив, що сьогодні провів з міністром оборони України досить плідні переговори, що необхідно зробити у подальшому.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Раніше повідомлялось, що на початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписано низку важливих документів, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн «Укроборонпром». Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями. Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уклав у США домовленості про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема, компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Оценка материала:

5.00 / 1
США зміцнюватимуть стратегічне оборонне партнерство з Україною – глава Пентагону 5.00 5 1
Політика / Україна
20.10.2021 842
Еще материалы раздела «Україна»