НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
20.10.2021 708

На передовій переговори ЗСУ захищають від росіян засоби радіозв’язку зі США - Таран

Допомога, яку Україна отримує від Сполучених Штатів в оборонній сфері, є дуже важливою та ефективною, адже вона посилює спроможності Збройних сил України в протистоянні агресії Російської Федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр оборони Андрій Таран на брифінгу за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, відповідаючи на запитання про ефективність американської безпекової допомоги для України.

“Ми вважаємо, що допомога від США збільшує наші спроможності. Кілька конкретних прикладів: наша система зв'язку на передовій в зоні операції Об'єднаних сил базується на американських засобах радіозв'язку, американських засобах криптозахисту. Наскільки вона ефективна? Вона дозволяє нам виконувати завдання і тримати в таємниці наші переговори від російських засобів перехоплення”, - розповів Таран.

Міністр також зазначив, що кораблі класу “Айленд” та швидкісні кораблі класу “Марк 6”, які незабаром надійдуть до українського війська, значно підвищать спроможності України на морі. Так само важливим є отримання засобів контрбатарейної боротьби.

Окремо міністр оборони України відзначив важливість співпраці з американськими радниками в оборонній сфері.

Таран наголосив, що одним із головних його завдань на посаді міністра було досягнення взаємосумісності ЗСУ з арміями країн-членів НАТО. На цьому шляху Україна просунулась досить далеко, в тому числі завдяки тісній взаємодії та співпраці із радниками зі Сполучених Штатів.

Водночас він звернув увагу, що Україна не лише запозичує чужий досвід, а й ділиться власним, який Збройні сили здобули під час військової боротьби з РФ. “Такого досвіду, який є в Збройних силах України, мабуть, ні у кого в світі немає”, - наголосив Таран.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Раніше повідомлялося, що на початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписані важливі документи, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн «Укроборонпром». Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями.

У липні командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу Island, що дислокуватиметься в морському порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту, їх невдовзі теж обладнають сучасним озброєнням.

Оценка материала:

5.00 / 1
На передовій переговори ЗСУ захищають від росіян засоби радіозв’язку зі США - Таран 5.00 5 1
Політика / Україна
20.10.2021 708
Еще материалы раздела «Україна»